Szerintem, nem kell feltétlenül íztelennek lenni a kajának, ha fogyókúrás is!
Megpróbáltam kikísérletezni egy-két szívesen fogyasztható ételt.
Ha furcsának is találod, hidd el, nagyon finomak elkészítve! Próbáld ki, nekem bejött!
Marhapörkölt Évi-módra
Hozzávalók:
2-3 szelet marhahús, fél pörköltszaft kocka, paradicsom ivólé, hagyma, só, bors, őrölt kömény, fűszerpaprika, pár csepp édesítő.
Elkészítés:
tisztítsd meg a hagymát, aprítsd, pépesítsd, tedd egy edénybe, amibe majd a hús is belefér. Önts rá kevés vizet és főzd 10 percig. Vágd a húst is kockára, azt is pépesítsd. A megfőtt hagymát szórd meg paprikával, tedd hozzá a húst, a fűszereket, öntsd fel 2 dcl vízzel és főzd át alaposan. Amikor elfőtt a leve, önts rá 1 dcl paradicsomlevet, 2-3 csepp édesítőt és tedd hozzá a leveskockát. Főzd át ismét, míg némileg rövid leve lesz. Kóstold és fűszerezd még ízlés szerint.
Jól fogyasztható és finom, ha kiszedsz valamennyit belőle és összekevered ugyanannyi Bíbor finomsággal ami a következő recept. Nekem nagyon ízlett!!!!!!!!
Bíbor finomság
Hozzásvalók:
cékla 2-3 db kétöklömnyi nagyságú, starking alma - kb. cékla nagyságúak -, pár csepp édesítő, fahéj, ízlés szerint.
Elkészítés:
A céklákat mosd meg alaposan kefével, tedd akkora edénybe, hogy kényelmesen elférjenek, öntsd fel vízzel, és főzd puhára. Mikor kész hagyd kihűlni, majd hámozd meg. Aprítsd kockákra és tedd turmixba, vagy aprító gépbe. Az almákat is hámozd, aprítsd és tedd a céklákhoz. Édesítsd, szórd meg fahéjjal ízlés szerint és pépesítsd. Az a jó benne, hogy nagyon kevés a kalóriája, 10 dkg-ban 31, és nagyon finom magában is. Fogyaszthatod pörkölttel, gyümölcssalátával. Én hidegen szeretem!
Gyümölcstál
Hozzávalók:
1 db érett mangó (aminek piros színe is van!), alma, körte, eper 25 dkg.
Elkészítés:
Mosd, hámozd sarabold össze a gyümölcsöket. A mangóból és az eperből valamennyit turmixolj össze és öntsd vissza a többi gyümölcsre. Mivel a mangó igen édes gyümölcs, így nem kell édesítőszert használni.
Borsófőzelék
Hozzávalók:
2-3 sárgarépa, 5-6 cm póréhagyma, üveges zöldborsó konzerv, só, petrezselyem, lestyán.
Elkészítés:
A sárgarépát és a póréhagymát tisztítsd meg, tedd egy akkora edénybe, amibe majd a borsó is belefér, és a fűszerekkel főzd meg. Ha puha, vedd ki a póréhagymát, a sárgarépa felét, valamint a borsóból 4-5 kanállal, ezeket tedd egy turmixba és pépesítsd. Majd öntsd vissza az edénybe és a többi borsót is tedd bele (a levét csak ha higítani akarod). Nekem ízlett
Saláta: télen - nyáron
(ez itt is megállja a helyét)
Hozzávalók:
az alap salátához: sárgarépa, fejes káposzta, lila káposzta, lila- vagy vöröshagyma, alma, citrom, cukor;
tehetsz még bele: retket, uborkát, fejes salátát, snidlinget, ananászt, egyéb gyümölcsöt ízlés szerint.
Elkészítés:
Tisztítsd, mosd a hozzávalókat, majd szeleteld: a répát vékony karikára, vagy metéltre, a fejes- és lila káposztát, a hagymát vékony csíkokra, az almát cikkekre, majd lapkára, a fél citromot héjasan vékony szeletekre, majd kis darabokra aprítsd. Tedd üvegtálba az egészet, csavard rá a fél citromot és egy kiskanál (small) cukorral szórd meg, keverd össze alaposan és már fogyaszthatod is. Télen-nyáron elkészíthető, magában, a nap bármely szakában fogyasztható.
Rakott karfiol
Hozzávalók:
Karfiol, margarin, tejföl, sajt.
Elkészítés:
Szép egészséges fehér rózsás karfiolt végy, szedd rózsáira, majd főzd meg félig, sós vízben. Szűrd le ha elkészült, szedd tepsibe, sózd meg, a tetejét kend meg kevés margarinnal, és a tejföllel, amit összekevertél a lereszelt sajttal.
A nyersanyagok kalória értéke 10 dkg:
karfiol: 30
tejföl 20%-os: 216
tejföl 12%-os: 142
sajt (ementáli): 394
sajt füstölt: 357
margarin 40%-os: 367
|